Kako prikazati tri časovnika u Windows -u 10

Kompjuterski saveti, trikovi i rešenja za Windows 10.
Odgovori
rradule
Site Admin
Postovi: 399
Pridružio se: Ned Mar 10, 2013 12:09 pm

Kako prikazati tri časovnika u Windows -u 10

Post od rradule » Pet Feb 26, 2016 3:15 pm

Kako prikazati tri časovnika u Windows -u 10

Koji bi razlog imali da prikazujete više časovnika u taskbaru? Pa recimo ako imate rođake koji žive u inostranstvu u drugoj vremenskoj zoni, a radi kontakta u neko normalno vreme. Ili treba da putujete u neku drugu zemlju koja nije u vašoj vremenskoj zoni, pa da imate predstavu o razlici u vremenu.

Windows 10 može prikazati tri časovnika. Da biste ovo uradili uradite sledeće:

Start => Settings => Time & Language (Speech, region, date) => Date & time, pa pri dnu kliknite na opciju Add clocks for different time zones. Otvoriće se prozor Date and Time pa pod jezičkom Additional Clocks čekirajte Show this clock, odredite vremenske zone za prikaz i njihov naziv. Promenu potvrdite na Apply pa na OK.

Slika

Isto se može uraditi i preko Control Panel -a (desnim klikom na Start pa Control Panel) => Clock, Language and Region => Add clocks for different time zones. Otvoriće se prozor Date and Time i treba ga podesiti kao što je u prethodnom pasusu napisano.

Časovnike možete videti postavljanjem kursora na prikaz vremena u taskbaru ili levim klikom, isto na prikaz vremena u taskbaru.

Tri Časovnika pored Windows -a 10, možete postaviti i u Windows -ima 7 i 8/8.1.

Odgovori

Povratak na “Windows 10”

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gosta