Najbolji besplatni programi za skidanje. Najnovije aplikacije za Windows 10. Najpopularniji kompjuterski softver za download, tutorijali, saveti i trikovi.
 
360 Total Security besplatni antivirus

360 Total Security besplatni antivirus

360 Total Security besplatni antivirus – totalna zaštita kompjutera

Pored Avasta kojeg smo opisali u jednom od tekstova, 360 Total Security besplatni antivirus je još jedan odličan program za kompletnu zaštitu kompjutera od virusa, trojanaca, malwarea i drugih pretnji. Preko petstotinapedeset miliona korisnika ovog programa potvrđuje njegovu vrednost.

360 Total Security besplatni antivirus

Ovaj besplatni antivirus objedinuje u sebi antivirus skener, alat za čišćenje hard diska i alat za ubrzavanje startovanja operativnog sistema (startup booster).
Kada prvi put pokrenete 360 Total Security besplatni antivirus kliknite na Full check => Check Now da bi detaljno analizirali vaš računar, jednim klikom.

Skeniranje na viruse
Skeniranje na viruse (Virus Scan) može se uraditi na tri načina: Quick Scan, Full Scan i Custom Scan. Kada odradi skeniranje 360 Total Security besplatni antivirus prikazuje detaljan spisak otkrivenih pretnji, gde možete odrediti koji će fajl biti obrisan. Ovde možete čekirati određenu datoteku za koju smatrate da je bezbedna i ona se ubuduće neće naći na spisku pretnji.

Virus engine
360 Total Security besplatni antivirus, pored svog mehanizma zaštite od virusa može koristiti i dodatne BitDefender Engine i Avira Engine. Oni se uključuju preko menija Virus Scan gde se aktiviraju klizači na ikonicama BitDefender i Avira u donjem delu prozora.

Speedup
Opcija Speedup je odličan alat koji proverava šta se sve startuje sa operativnim sistemom i šta od toga može da se isključi kako bi se operativni sistem brže podizao. Budite oprezni sa ovom opcijom i detaljno proverite šta program nudi da ne bi isključili nešto što je bitno. Windows se posle intervencije sa ovim alatom može podizati i do 50% brže.

Cleanup
Preko opcije Cleanup možete očistiti nepotrebne datoteke, direktorijume i Plug-in-ove i osloboditi prostor na hard disku. Funkcioniše slično kao Ccleaner.

Protection On
Zaštita računara se može podešavati klikom na ikonicu u gornjem levom uglu (Protection On => Configure). Postoje četiri nivoa zaštite i to: Performance (za kompjutere sa starijim hardverom), Balanced (podrazumevana postavka), Security (najsigurnija opcija) i Custom (ručno podešavanje). Preporuka je da se koristi Security za punu zaštitu.

Tool Box

Pored osnovne funkcije zaštite od virusa 360 Total Security besplatni antivirus ima i dodatne alate. Nalaze se u meniju Tool Box: 360 Connect, Instant Setup, Firewall, 360 TurboVPN, Registry Cleaner, Sandbox, Browser Protection, Patch UP, System Backup Cleaner, Vote for Next Tool.
PatchUP je alat koji nalazi kritična ažuriranja za Windows. Za svaku zakrpu koja bi morala da bude instalirana 360 Total Security besplatni antivirus će tražiti potvrdu.
U SandBox -u se startuje program za koji niste sigurni da je bezbedan. Sve što pokrenete preko SandBox-a neće napraviti štetu na kompjuteru.
Registry Cleaner veoma brzo skenira i optimizuje registri bazu.
Instant Setup instalira programe jednim klikom. Na listi programa su KMPlayer, Skype, Opera, Open Office, Line, Adobe Flash Player, VLC media player, 7-Zip itd.
Browser Protection zaključava početnu stranu i pretraživač u Mozilla Firefox-u, Google Chrome i Internet explorer-u.
Firewall nudi instalaciju GlassWire Firewall -a i dr.

Meni
360 Total Security besplatni antivirus u gornjem desnom uglu ima “tri crtice” gde se nalaze, od bitnijih, opcije podešavanje (Settings), nadogradnja programa (Check for updates), Log datoteke, Informacija o programu (About) i Karantin (Quarantine).

Themes

Možete menjati i skin programa klikom na ikonicu sa majicom, u gornjem desnom uglu.

360 Total Security besplatni antivirus je proizvod kineske kompanije Qihoo i jedan je od najboljih. Može se koristiti na Windows -ima XP/Vista/7/8, 8.1/10, Mac-u i Androidu.
Internet adresa za skidanje programa:

360TS besplatni antivirus