Najbolji besplatni programi za skidanje. Najnovije aplikacije za Windows 10. Najpopularniji kompjuterski softver za download, tutorijali, saveti i trikovi.
 
Defraggler

Defraggler

Defraggler – brza defragmentacija diska

Defraggler je program za brzu defragmentaciju hard diska. Ubrzava računar sastavljanjem fragmentovanih datoteka i efikasno ih reorganizuje. Pored defragmentacije celog hard diska, ono što izdvaja Defraggler je da možete defragmentovati jednu ili više datoteka ili ceo direktorijum.

analiziranje  Defraggler  defragmentacija

Ova mogućnost povećava brzinu otvaranja datoteke, posebno ako je velika i dosta fragmentovana, kao i brzinu rada samog računara. Koristi iste tehnike kao Windows -ov Disk Defragmenter, da čita i piše datoteke tako da nikad neće biti oštećene. Postoje dva režima za defragmentaciju: standardni i brzi (Defrag Drive i Quick Defrag Drive). Brzom (Quick Defrag Drive), defragmentacija se može fokusirati na određene tipove datoteka, što se može podesiti u settings => Options => Quick Defrag pa Custom Rules.  Možete kreirati ličnu listu svih datoteka i direktorijuma koje treba isključiti iz analize. Podržava  NTFS, FAT32 i exFAT fajl sisteme. Defragmentacija se može zakazati dnevno u određeno vreme, sedmično, mesečno, samo jednom ili prilikom startovanja računara (Opcija Schedule). Moguće je podesiti i automatsko gašenje računara posle završetka defragmentacije. Disk Defragmenter iz Windows -a se može zameniti Defraggler -om čekiranjem opcije Replace Windows Disk Defragmenter. Integracija u “context menu” je korisna kada se često defragmentuju određene datoteke i direktorijumi. Ova ekstenzija se instalira po želji prilikom instalacije čekiranjem opcije “Add Defraggler menus to Windows Explorer”.
Add Defraggler menus to Windows Explorer
Kada startujete program, odaberete hard disk i uradite početnu analizu, dobijate listu datoteka koje su fragmentovane kao i njihovu lokaciju na mapi diska (Drive Map). Nakon toga možete defragmentovati samo njih. Mapu tvrdog diska (Drive Map) možete menjati po želji odabirom dizajna, menjanjem boja i veličine blokova (Edit Settings).
Brzina defragmentacije kod Defraggler  -a veća je do 30% u odnosu na druge programe. Preveden je na preko 35 jezika. Može se instalirati na USB i koristiti kao portabl program za defragmentaciju. Portabl verzija ima istu funkcionalnost kao i instalirana verzija.
Defraggler je dovoljno jednostavan za obične korisnike a ima i puno opcija kojima će biti zadovoljni i napredni korisnici. Program je besplatan. Na pitanje: “Kako ubrzati hard disk ?”, odgovor je samo jedan: “Sa Defraggler -om!”

Ne preporučuje se defragmentacija SSD diskova jer im se skraćuje vek trajanja. Vek trajanja SSD diskova ograničen je brojem čitanja i pisanja.

Link za skidanje programa:

piriform.com

neki od ostalih postova