Najbolji besplatni programi za skidanje. Najnovije aplikacije za Windows 10. Najpopularniji kompjuterski softver za download, tutorijali, saveti i trikovi.
 
MP3 Quality Modifier

MP3 Quality Modifier

MP3 Quality Modifier – kompresija MP3 fajla

MP3 Quality Modifier je koristan alat za ljubitelje muzike, audiofile i sve one koji imaju puno digitalnih muzičkih datoteka. Ovaj program menja kvalitet MP3 datoteke i redukuje njenu veličinu u cilju uštede prostora na hard disku (ukoliko čuvate muziku na hdd -u), ili radi smeštanja više muzike na mp3 plejer, telefon, tablet ili na USB fleš radi reprodukcije na uređajima u vašem automobilu. Prilikom ovog procesa zadržava se željeni kvalitet zvuka i ID3 tagovi.

MP3 Quality Modifier - prozor
Kada startujete program videćete da je interfejs jednostavan. Možete ubacivati jednu po jednu MP3 datoteku ili celi direktorijum sa muzičkim fajlovima. U MP3 listi, u gornjem delu prozora, možete videti kolone sa imenom pesme (datoteke), imenom izvođača, veličinu u megabajtima (Mb), frekvenciju, bitrate… Kolonama možete menjati mesta po želji prevlačenjem levo ili desno.

Konverzija
U donjem delu ekrana možete izabrati drugu frekvenciju, kanal, bitrate i destinaciju gde će biti snimljena datoteka posle procesa konverzije. Pored ručnog podešavanja imate i gotove “presete” (meni Presets ili Predpodešenja) koje možete iskoristiti. Kada sve podesite po želji kliknite na “Pokreni obradu” (Process) dugme. Po završetku konverzije u prozoru Rezultat (Result) možete uporediti veličinu originalne i nove muzičke datoteke, kako u megabajtima tako i procentualno.

Rezultat
MP3 Quality Modifier se ne instalira, samo raspakujte arhivu, koju ste skinuli sa interneta, u neki direktorijum i startujte MP3QualityModifier.exe fajl. Može se pokretati i sa fleške. Program zauzima veoma malo sistemskih resursa i veoma brzo obavlja konverziju mp3 datoteka.
Za početnike je veoma koristan kratak vodič, korak po korak za upotrebu programa koji se startuje preko menija Pomoć => Započni (Help => Get started). Detaljnu pomoć i sva objašnjenja možete naći pod menijem Pomoć => Dodatna pomoć (Help => Additional help) i Pomoć => MP3 Info (Help => MP3 information).
MP3 Quality Modifier je višejezičan. Radi na Windows -ima XP, Vista, 7, 8/8.1, 10, kako na 32-bitnim, tako i na 64-bitnim. Program je besplatan.

Adresa za skidanje programa:

MP3 Modifier