Najbolji besplatni programi za skidanje. Najnovije aplikacije za Windows 10. Najpopularniji kompjuterski softver za download, tutorijali, saveti i trikovi.
 
FastStone Image Viewer

FastStone Image Viewer

FastStone Image Viewer besplatan program za fotografije

FastStone Image Viewer je brz, stabilan i pouzdan besplatan program za pregled, konverziju i obradu digitalnih fotografija.

Podržava najzastupljenije formate za slike JPEG, BMP, GIF, PNG, TIFF, PCX, TGA, JPEG2000, PSD, EPS, WMF, CUR, ICO. Fotografije se mogu konvertovati u formate JPEG, BMP, GIF, PNG, TIFF, PCX, TGA, JPEG2000 i PDF.

FastStone Image Viewer
Kada pokrenete program videćete poznato Windows Explorer okruženje za pretragu slika (fotografija). Korisnički intefejs je jednostavan za rad i lako će se snaći kako iskusni korisnici, tako i oni manje iskusni korisnici. Ovo okruženje omogućava brzo kretanje kroz direktorijume i fajlove. Kada pronađete željeni direktorijum, sadržaj će se prikazati u vidu malih sličica. Klikom na odabranu sličicu otvoriće se režim rada preko celog ekrana (full screen mode), gde postoji opcija korišćenje veoma kvalitetne lupe. U ovom režimu rada pomeranjem miša na vrh ekrana pojaviće se traka sa thumbnail sličicama iz direktorijuma koji je aktivan. Pomeranjem miša na dno ekrana pojaviće se navigacioni meni (toolbar) sa nekoliko brzih alata kao što su isecanje delova fotografije (crop), rotiranje fotografije, podešavanje osvetljenja i dr. Pomeranjem miša na desnu stranu pojaviće se prozor sa detaljnim informacijama o fotografiji. Postavljanjem strelice miša na levu stranu programa pojaviće se bogat meni sa raznim alatima za obradu fotografija, razni filtri, efekti za slike, uklanjanje efekta crvenih očiju, dodavanje vodenog žiga, rad sa bojama (Adjust Colors, Adjust levels, Adjust curves), promena veličine fotografije, izoštravanje fotografija i još mnogo toga.

Full screen mode
Ovaj besplatni program nudi i mogućnost kreiranja Slideshow prezentacije sa 156 prelaznih efekata (Create => Slide Show Builder). Možete dodavati moderne okvire i senke vašim fotografijama da bi se smanjile oštre ivice.
Postoji i besplatna portabl varijanta programa FastStone Image Viewer. Program funkcioniše na Windows -u XP, Windows -u Vista, Windows -u 7, Windows -u 8/8.1 i Windows -u 10.

FastStone Image Viewer koristi malo sistemskih resursa i veoma je brz u radu.
Program možete skinuti sa adrese:
Besplatan program za otvaranje i uređivanje slika