Najbolji besplatni programi za skidanje. Najnovije aplikacije za Windows 10. Najpopularniji kompjuterski softver za download, tutorijali, saveti i trikovi.
 
GPU-Z

GPU-Z

GPU-Z system monitor za grafičke kartice

GPU-Z je mali sistemski alat napravljen da pruži najvažnije informacije o vašoj grafičkoj kartici i grafičkom procesoru (GPU). Ima podršku kako za NVIDIA i ATI grafičke karte tako i za Intel grafike. GPU-Z prikazuje izveštaje koji su veoma detaljni. Kada se startuje GPU-Z otvara se jezičak Graphics Card gde se može videti: naziv grafičke kartice, naziv grafičkog procesora (GPU-a), brzina GPU-a, tehnologija izrade, broj tranzistora, verzija BIOS-a (Možete napraviti i rezervnu kopiju BIOS-a), verziju upravljačkih programa (drajvera), podrška za DirectX i Pixel Shader, tip memorije, veličinu memorije, protok, propusni opseg i brzinu memorije, overklok i dr.

gpu-z prozor sa detaljima graficke kartice prozor sa ocitavanjima senzora

Pod jezičkom Sensors mogu se videti sva očitavanja senzora: frekvencija grafičkog procesora (GPU Core Clock), frekvencija memorije (Memory Clock), temperatura grafičkog procesora (GPU Temperature), brzina okretanja ventilatora, zauzetost memorije i ostala očitavanja. Senzori se mogu podesiti da pokazuju najveće vrednosti, najmanje, srednje ili trenutne. Jedno očitavanje senzora, koje stalno želite da pratite, može se prikazati u naslovu prozora (title bar). Svaki senzor možete pojedinačno uključivati i isključivati. Vreme osvežavanja podataka senzora može se podesiti u rasponu od sto milisekundi do deset sekundi.
Graphic card jezičak Sensors jezičak

GPU-Z nudi podršku za OpenCL, CUDA, PhysX and DirectCompute. Ako postoji više grafičkih kartica na računaru moguće je videti podatke za svaku od njih posebno.

Sve podatke možete smestiti i u .log fajl direktno iz programa, a možete i snimiti ekran GPU-Z -a (screenshot) klikom na ikonicu fotoaparata koja se nalazi u gornjem desnom uglu.

Kada se minimizuje GPU Z se smešta u sistemsku paletu (system tray) i nastavlja rad i merenja u pozadini. Kada se mišem stane na ikonicu GPU-Z u “sys tray” -u prikazuju se tri stavke: Temperatura grafičkog procesora (GPU temperature), zauzetost memorije (Memory Used) i trenutna upošljenost (opterećenje) grafičkog procesora (GPU Load).

Podržani operativni sistemi su Windows 2000 / Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8 / 8.1 / Windows 10 (32-bitne i 64-bitne verzije).

Program je besplatan i svaka nova verzija se poboljšava.

Link za skidanje programa:

techpowerup gpu z test