Najbolji besplatni programi za skidanje. Najnovije aplikacije za Windows 10. Najpopularniji kompjuterski softver za download, tutorijali, saveti i trikovi.
 
Malwarebytes Anti-Malware

Malwarebytes Anti-Malware

Malwarebytes Anti-Malware najbolji program za čišćenje malware-a

Malwarebytes Anti-Malware je program za čišćenje malware -a. Jednostavan je za korišćenje i dostupan u besplatnoj i premijum verziji (Free & Premium). Postoji verzija i za mobilne telefone. Neke od karakteristika su: brzo skeniranje, potpuno skeniranje (skenira sve diskove), malwarebytes anti-Malware zaštitni modul (potrebna je registracija), karantin, višejezička podrška, redovna nadogradnja baze malware -a, novi, lepši i funkcionalniji, izgled, radi paralelno sa drugim anti-malware programima i antivirusima. Malwarebytes Anti-Malware je veoma popularan, skinut je sa sajta proizvođača preko tristotine miliona puta širom sveta.

Malwarebytes Anti-Malware - DashBoardApdejt nove baze

Besplatna verzija je poznata po tome što je idealna za nalaženje i uklanjanje malware -a, dok Premium verzija koristi napredne tehnologije zaštite u realnom vremenu i sprečava da se računar zarazi malware -om. MBAM pored malware -a može otkrivati i čistiti spyware, trojance, crve (worms), rootkit -ove i druge pretnje sa web -a. Program nadograđuje virusne baze svakodnevno tako da je računar uvek zaštićen od novih pretnji. Korisnički interfejs je potpuno redizajniran, u odnosu na ranije verzije, pregledniji i pruža brži pristup najvažnijim opcijama. Ovo omogućavaju velika dugmeta i kratki opisi koji objašnjavaju svaku opciju.

Opcije za skeniranjePretraga virusa

Kada uključite Malwarebytes Anti-Malware Free na početnoj strani (Dashboard) prvo nadogradite zadnju bazu virusa (Database Version => Update Now). Ako zaboravite ovaj korak prilikom startovanja skeniranja program će sam proveriti da li postoji nova baza i upozoriti vas da je nadogradite. Postoje tri tipa skeniranja: Threat Scan, Custom Scan, Hyper Scan.
Threat Scan je najsveobuhvatnije skeniranje. Proverava sva mesta na hard disku (u operativnom sistemu) gde malware može da se nalazi.

Custom Scan omogućava korisniku da sam izabere ceo hard disk, pojedinačne particije ili direktorijume koje želi proveriti.

Hyper Scan služi za brzu pretragu sistema radi otkrivanja aktivnih pretnji. Ukoliko brza pretraga nađe malware, preporučuje se startovanje Threat Scan -a.

Custom Scan konfiguracijaCustomScan

Kada MBAM izlista otkrivene malware, klikom na dugme Quarantine All, izoluju se svi fajlovi koji su zaraženi i više ne predstavljaju pretnju. Ukoliko želite da povratite izolovane fajlove ili ih trajno obrišete, na početnoj strani (Dashboard) kliknite na History. Ovde možete izbrisati sve fajlove (Delete All) ili čekiranjem željenog fajla povratiti ili izbrisati svaki fajl pojedinačno (Restore ili Delete).

Lista nadjenih malware -aKarantin

Kada je računar zaražen, posle instalacije MBAM-a dešava se da malware blokira starovanje Malwarebytes Anti-Malware -a. Da bi se blokada zaobišla treba skinuti program Rkill. Rkill će isključiti sve 32-bitne i 64-bitne malware procese, skenirati registri bazu otkriti i onemogućiti sve unose koji blokiraju startovanje programa. Kada Rkill završi posao, treba odmah startovati MBAM i očistiti sve malware.

RkillSada mozete startovati programe

Operativni sistemi na kojima se može instalirati Malwarebytes Anti Malware su:
Windows XP SP2 ili noviji, Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 (32 bitni ili 64 bitni)

Predlažemo da obavezno instalirate Malwarebytes Anti-Malware Free i da jednom sedmično skenirate računar. Ovim ćete štititi računar od neželjenih malware -a i sprečiti bilo kakvu štetu koju prave.

 

Link za download programa:

anti malware download