Najbolji besplatni programi za skidanje. Najnovije aplikacije za Windows 10. Najpopularniji kompjuterski softver za download, tutorijali, saveti i trikovi.
 
Ne radi zvuk na WinFast TV2000 XP Expert

Ne radi zvuk na WinFast TV2000 XP Expert

Ne radi zvuk na WinFast TV2000 XP Expert TV kartici – Windows 7 64-bita

Kada se instalira Windows 7 64-bitna verzija, obično se javi problem sa zvukom kod TV kartica Winfast TV2000 XP Expert. Ima slike, ali ne radi zvuk. Kada se uključi Aplikacija PVR2 u tabu settings nije aktivna opcija za podešavanje zvuka.

Nisu aktivne audio opcije u Settings tabu aplikacije PVR2 - ne radi zvuk

Prvo što treba uraditi da bi se otklonio problem je instalirati najnovije audio drajvere sa sajta proizvođača matičnih ploča ako je u pitanju integrisana zvučna kartica ili sa sajta proizvođača zvučnih kartica. U ovom slučaju radi se o realtek HD integrisanoj zvučnoj kartici pa najnovije drajvere za win 7 treba skinuti sa ove adrese.

Posle instalacije audio drajvera treba skinuti i instalirati 64-bitne drajvere TV kartice Leadtek WinFast TV2000 XP Expert  za windows7, a mogu se skinuti sa adrese proizvođača.

Isto tako treba skinuti poslednju verziju aplikacije WinFast PVR2 2.0.3.57 sa iste adrese i instalirati istu.

Zatim otvoriti Control Panel, kliknuti na Hardware and Sound, pa na Sound.

Control panel

Sound Control panel

Kada se pojavi prozor Sound preći na tab Recording.

Recording tab - Control panel

Desni klik na Show disabled devices kao na slici. Pojaviće se Stereo mix.

desni klik show disabled devices

Stati strelicom miša na ikonicu Stereo mix desni klik pa kliknuti na opciju Enable.

stereo mix enable

 

enabled Stereo mix

Kada posle ovog podešavanja otvorite Aplikaciju PVR2 u tabu settings sve opcije za zvuk su aktivne. Pod menijem Analog audio device treba izabrati Stereo mix.

Analog audio device podešavanja

Pošto je u ovom slučaju audio kablić sa tv kartice uboden u cd-in na matičnoj ploči Audio-Out Control Line opciju podesimo na CD Audio.

audio-out control line padajući meni

Playback Devices opciju postavimo na Speakers. Posle klika na dugme OK da bi se snimila sva podešavanja, zvuk opet radi.

Zvuk opet radi

Slično mogu da se podese i leadtek-ve Winfast PVR3000 Deluxe, TV2000 XP Global, TV2000 XP Deluxe, TV2000 XP Expert kartice, ukoliko postoji problem sa zvukom. Leadtek Winfast tv kartice su popularne i zastupljene su dosta kod kućnih korisnika.