Najbolji besplatni programi za skidanje. Najnovije aplikacije za Windows 10. Najpopularniji kompjuterski softver za download, tutorijali, saveti i trikovi.
 
NFO

NFO

NFO – otvaranje .nfo datoteke

U direktorijumu digitalnih sadržaja koji se svakodnevno skidaju sa interneta skoro uvek se nalazi datoteka sa ekstenzijom .nfo. U ovim fajlovima se nalaze opisi, informacije ili uputstvo za korišćenje, kao na primer informacije o naslovima, o autorima, licenci za korišćenje, uputstvo za instalaciju nekog softvera i sl.
Dvoklikom na fajl sa ovom ekstenzijom otvara se prozor System Information, što zbunjuje korisnike, pogotovu ako je naziv datoteke “uputstvo”, “readme” i sl.
Većina ljudi je otkrila da se ovi fajlovi mogu otvoriti u Notepad-u, ali je često sve zbrkano. Da biste otvorili datoteke u punom obimu i lepoti najbolje je koristiti specijalizovane programe za to tzv. file reader -e (viewer -e), koji su najčešće besplatni.
U nastavku teksta ćemo opisati neke od njih.

iNFekt Viewer for Windows

iNFekt je program specijalno napravljen za pregled ovih datoteka. Interfejs programa je jednostavan i ima tri režima prikaza (Rendered, Classic i Text Only). Svaki od ovih režima ima svoje opcije gde možete promeniti boju teksta, boju pozadine, naglasiti hiperlinkove, primenjivati glowing efekte, menjati fontove i njihovu veličinu itd.

iNFekt iNFekt file reader

Jedna od najboljih karakteristika ovog programa je da otvorene fajlove možete snimiti u : PNG, HTML, PDF i u TXT formate (Opcija File =>Export). iNFekt Viewer minimalno koristi resurse računara i veoma je brz u radu. Postoji i portabl verzija ovog programa. iNFekt je jedan od najboljih besplatnih viewer -a.

Možete ga skinuti sa web adrese infekt

DAMN NFO Viewer

DAMN NFO Viewer je mali besplatan program za otvaranje i prikaz .nfo, .diz i txt formata. Od podešavanje ima samo osnovne funkcije promene fonta, veličine fonta i boje fonta. Možete menjati i boju pozadine i boju veze (hyperlinks). DAMN NFO Viewer je dostupan na više jezika.

Najbolji besplatni Damn NFO viewer
Postoji i portabl verzija programa koja se može startovati i sa fleške.
Može se skinuti na adresi softpedije

NFOPad

NFOPad je kombinacija programa za prikaz .nfo datoteka i tekst editora. Program je klon Windows Notepad -a sa puno dodatnih funkcija. Neke od funkcija su konfigurisanje fonta (tip, veličina, boja, stil), kodiranje unosa teksta, prepoznavanje linkova i emaila i dr.

NFOPad

Program je besplatan.
možete ga skinuti na sajtu truehumandesign.