Najbolji besplatni programi za skidanje. Najnovije aplikacije za Windows 10. Najpopularniji kompjuterski softver za download, tutorijali, saveti i trikovi.
 
Windows 10 tweaker

Windows 10 tweaker

Windows 10 tweaker – lako podešavanje operativnog sistema

Postoji više Windows 10 tweaker -a, programa koji olakšavaju razna podešavanja ovog operativnog sistema. Jedan od najboljih je Ultimate Windows Tweaker 4 for Windows 10. Starije verzije su odlično radile na Windows -u Vista i Windows -u 7 (Ultimate Windows Tweaker v2.2), i na Windows -u 8/8.1 (Ultimate Windows Tweaker v3.0), što je slučaj i sa verzijom tweaker -a za Windows 10 (Ultimate Windows Tweaker 4). Sa njime možete ubrzati vaš sistem, učiniti ga stabilnijim, sigurnijim, prilagoditi ga sebi sa nekoliko klikova mišem. UWT4 ima preko dve stotine podešavanja. Podeljena su u osam oblasti sa leve strane: System Information, Customization, User Accounts, Performance, Security & Privacy, Internet Explorer, Context Menu i Additional. Na desnoj strani su podešavanja a postoje i tabovi u nekim oblastima. Kada se strelica miša postavi iznad bilo kojeg podešavanja u donjem delu prozora će biti prikazan opis tog podešavanja.

Windows 10 tweaker - Customization
System Information: Ovde možete da vidite neke osnovne informacije o sistemu. Tu su i opcije za kreiranje tačke vraćanja, System File Checker, startovanje DISM.
Customization: Ovde možete podesiti temu za windows 10 i prozore, sličice (Thumbnails), Taskbar, File Explorer, uključite ili isključite Start animacije itd.
User Accounts: Sva podešavanja korisničkog naloga i sve vezano za logovanje.
Performance: Opcije za optimizaciju windows -a 10.
Security & Privacy: Ograničavanje pristupa Control Panel -u, isključivanje Windows Defender -a,
Windows Store -a, One drive -a, Cortana -e, biometrije, telemetrije, itd.
Internet Explorer: Menjanje izgleda i podešavanje Internet Explorer -a.
Context Menu: Dodavanje modernih aplikacija, dodavanje programa i dodatnih funkcija Kontekst meniju koji se dobija desnim klikom.
Additional: Podešavanje dodatnih mrežnih funkcija, neka dodatna sistemska podešavanja.
Security & Privacy
Program nije veliki i koristi veoma malo sistemskih resursa.
Ultimate Windows Tweaker 4 se može koristiti na 32-bitnim i 64-bitnim verzijama Windows -a 10.
Program radi bez instalacije, tako da se može koristiti i sa USB fleške.
Nemojte preterivati sa podešavanjima. Podesite jednu oblast pa testirajte kako radi računar, pre nego što pređete na podešavanje sledeće oblasti.
Sve možete vratiti na “fabrička podešavanja” jednim klikom (Restore Defaults).

Uvek se preporučuje kreiranje tačke vraćanja (System restore) pre nego što krenete sa podešavanjem vašeg sistema. System Restore postoji i u Ultimate Windows Tweaker -u 4.

Program je na našim računarima radio bez ikakvih problema, tako da ga preporučujemo svim korisnicima koji žele da prilagode Windows 10.

Web adresa za skidanje programa:

Ultimate Windows Tweaker